TEAM BADRING

En del av Team Illex

VM i matlagning och 10+

06:30 upphämtas jag utav Oscar.
Vi möts av snöblandat regn, underbart tänkte vi!
Väl framme vid sjön är det fortfarande mörkt, i väntan på att Anton och Svensson skulle komma med mört började jag och Oscar att borra upp våra tänkta platser. Kort därefter kommer mörten och vi kan börja rigga ut.
Svensson ska rigga ut sin första mört, han hinner inte fästa den i vipan innan han landar en fisk. 3hg gädda, då kanske jag tar i.
Men bra tecken, fisken verkar vara aktiv.
Allt utriggat och ljuset tittar fram. Igång med grillen, nu ska det bli frukost.
Jag har gjort iordning äggröra och bacon som jag snabbt stekte iordning, Anton och Oscar hade pannkaksmet och bacon med sig.

Under tiden vi håller på sluts vi upp med Dilén och Wikström som har försovit sig lite, ivrigt riggar dem ut.
När min äggröra precis är klar säger jag, ”Ja det skulle inte förvåna mig om det hugger så man får äta kall mat som vanligt”. Jag hinner en tugga och såklart är det ett fäll. Raskt springer vi dit, förväntansfulla för att sedan sjunka ihop. Gäddan var kanske någa hekto till än den tidigare.
Tillbaka innan äggröran hann bli kall, jag klarade det!

När frukosten var svald så fäller det för Wikström, återigen en liten snipa. Det tar inte långa stunden innan jag får det vi kom för, en abborre. Kanske 3-4 hg, den sparades för att sedan bli en fin mumsbit.

Tiden går och vi fortsätter att dra snipor, va fan tänkte vi! Har vi satt oss helt fel..?
Grillen igång återigen, denna gången blir det brunch, Oscar ”matvraket” Klefbom hade laddat upp med ett 15 tal tjockorvar. Vitlökskorv, chorizzo, Colbasch m.m.

Vi hinner inte få den klar innan det fäller på Wikströms spö, ”Jaja, det är väl en snipa tänker jag” så jag står kvar vid grillen när de andra springer. Jag hör från avstånd ”Det är en fin!” jag vänder mig om och ser hur spöt snart släpper rullen ur rullfästet på grund av kröken. Jag skyndar mig bort för att se vad som händer.
Efter lite om och men så kan vi konstatera att denna fisk skulle rädda hela dagen från allt snö.
Det tjoas och skriks när vi bärgar upp den på mattan.

Den mätts till 119 cm och 10,2 kg. Andreas Wikströms första is 10a.
Jag tar upp kameran och matar bilder, efter snabba bilder fick den återigen simma tillbaka i det mörka.
Underbart tänker vi allihop, fan va gött, äntligen skriks det!

Tillbaka till korven som Oscar hade hunnit lagt i den smälta isen, bara på grillen igen och börja torka dem.
Jag själv går in i ett litet desperat mode och riggar ut ett spö i närheten med en likadan uppsättning.
Jag och Oscar får under tiden några snipor, samt Dilén hamnade på kartan och undan FF.
Tiden går och Abborren som tidgare fångats har nu fått gottat till sig i foliepaketet. Mycket god aptitretare innan middagen.
Ocar radar återigen upp tonvis med mat, det är färskpressade Bacon, orginal och Texmex hamburgare. Jag själv hade varit flitig och skurit upp grönsaker på morgonen till detta.

Tillslut fäller det på mitt ”desperat spö”, Jag och Oscar skyndar oss dit och både tänker ”Nu jävlar är det vår tur”.
För att kort därefter falla ihop och bli totalt förstörda, mörten hade bokstavligen blivit skinnflodd.
Tillsammans går vi tilbaka mot vårat läger, helt sönderslagna i själen. Detta ismete…
Vi kämpar på fram tills det börjar skymma, tack vare mängden snö som fallit ner hade det tyngt ner Diléns vippor för mycket för att se fällen. 2 spön hade fällt utan att vi sett detta, mosade mörtar.

Vi konstaterar trots att jag blivit förkrossad över min missade fisk att dagen ändå har varit lyckad. Mycket mat, många fäll, trevligt sällskap och en underbar madame synades.

//Per Stenberg

Norge fick bli premiärturen i öppet vatten! arrow-right
Next post

arrow-left Krångel!
Previous post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *