TEAM BADRING

En del av Team Illex

Summering av senaste tidens Abborrfiske.

Dags att man skrev här igen! Otroligt dåligt med uppdateringar på bloggen tyvärr. Speciellt från min sida. Får skylla på att man fiskat så förbannat dåligt hela våren så det inte har varit något att skryta om direkt.
Men nu äntligen har det släppt, iallafall lite. Säsongen började med många riktigt sega pass, sjöarna som vi brukade fiska bra i och som givit oss så fina riddare tidigare verkade inte leverera alls. Så vi tittade oss omkring efter nya områden.

Första satsningen blev i en helt ny sjö för mig och Linus. Fisket var segt, lågtryck och fallande (som vanligt när man drar iväg en längre bit).  Men vi lyckades pilla upp ett ex antal abborrar under förmiddagen varav en lite finare något hekto under kilot. Kanske var de på gång? Tyvärr inte. Vi slet som idioter och lyckades bränna två st fina bitar över kilot. Till slut lyckas jag ändå landa en riddare värd omnämning:

20150705_143212
47cm 1226gr – Nitro Shad 90 Purple Clear

Andra satsningen visste vi inte riktigt vart vi ville åka. Det slutade med att vi kollade kartor på internet hela natten och gjorde ett sådant där grispass. Vi nöjde oss med ett vatten vi rekat fram på internet strax efter midnatt, två timmar senare satt vi i bilen påväg. Men herrejävlar vilket lyckat pass.
Väl framme gör jag första kastet och på droppet smäller första fisken.

IMG_0055
43cm 875gr Gunki Grubby Shad i färgen Smelt.

Vi gör några kast till på området och det smäller på Linus som precis bytt till samma bete som mig. Först kliver fisken av men efter ett par svärord och vevtag kliver den på igen. Efter vad jag kan säga, det värsta bugningar och knyckningar en abborre gjort så spottar han precis under båten.  Jag hinner se att det är en enorm abborre. Linus och jag vet inte vad vi ska säga, ilskan finns där men samtidigt så vet vi att detta är två bra fiskar av två möjliga och vi verkar ha valt ett riktigt hett vatten. En stund efter detta smäller det på droppen för mig igen.

IMG_0064
47cm 1119gr Grubby shad igen.

Vi gör ett gäng kast till på samma område utan något resultat och vi börjar bli otåliga, vi har ju inte ens sett hela sjön än. Vi hittar en fin djupkant som vi väljer att fiska av. BOOM! Ännu en gris smäller på.  Fighten påminner om den Linus gick igenom tidigare (alla känner till den resan, ångesten är enorm innan fisken är landad).

linus-supersize-1-censur
51 cm 1441gr Nitro shad 90 Purple Clear

Tiden går och fisket stannar nästan av totalt. Efter någon timmas stilla fiske så byter vi spott igen. Vi knappt ankra innan jag får på en bra fisk igen.
IMG_0087
46 cm 926gr Grubby Shad Smelt

Bara några kast efter det på samma spott är det dags för Linus IGEN. Som bara plockar grisar. Denna skulle visa sig vara några gram större än den första.
linus-supersize-2-censur
51cm 1444gr Gunki Sweep Gun Natural Grey

Det slutar inte där, jag hinner kasta två-tre kast efter att vi släppt i Linus andra supersize-borre för dagen.

IMG_0113
46cm 1001gr Grubby Shaden IGEN.

Fisket dör av helt och vår energi med. Men jisses vilket lyckat pass.  Två supersize-borrar på samma pass för Linus. En nästintill prickfri satsning. Men som den lilla pessimist man är så tycker jag ändå att det var riktigt trist att fiskarna saknade vikt. Men det är bara på det igen, förbannat kul var det iallafall.

Här nedan följer några fina fiskar från våra hemmavatten:

bild 3-ret
40 cm 1001gr Nitro Shad 90 Blue herring

DSC_0244
42cm

IMG_3825
39 cm 872gr Nitro shad 90 Blue herring

//Alexander Eriksson

Dags igen! arrow-right
Next post

arrow-left Nyheter från Gunki & Illex 2015!
Previous post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *