TEAM BADRING

En del av Team Illex

Singö 2014.

Jag tillsammans med Anton (Team Grundel) & Jakob (Team Esox Ramazzotti) tog oss äntligen till Singö under helgen för att fiska efter vandringslax. Ett fiske ingen av oss någonsin testat på tidigare. Men som vi alla tre har längtat och drömt om.  Under helgen skulle även Team Dilen, Team Wikström & Team Kapten Kolja sluta upp, perfekt!

Dag 1 :

Vi tar lite sovmorgon och kommer iväg runt 8:00. Påvägen ut får vi rapporter om att Team Dilen landat en 7-8 kg och tappat en större fisk i ett dubbelhugg. Suget är enormt och när vi äntligen fått i grejorna rapporteras det ständigt om fisk i området på radion. Men det dröjer ett par timmar innan vi får första kontakten. En fisk som tar på ett ytspö riggat med en NK – 80 i färgen mensen (Lackad av Alexander Pollack.), fisken tar sig snabbt över mot andra sidan och trasslar till det och lyckas lossna.  Bittra miner i båten…. Vi hör att Kapten Kolja lyckats landa två st 10 + under dagen.. Efter en lång väntan så smäller det äntligen på riggen, ett kanon hugg. 100 m i hugget tar fisken och efter ett tag lyckas vi landa en fin fisk på 13 kg och 108 cm. Samtidigt som Team Wikström landar en fisk på 13,7 kg.

Dag 2 :

Vi åker ut tidigare denna dag då det skulle blåsa upp ordentligt under eftermiddagen. Vilket det absolut gjorde, 12 / ms under större delen av dagen gjorde att vi bröt lite tidigare och satsade på en tidig morgon nästa dag.
Enbart en kontakt denna dag, ett vrålhugg på ytan i stark medsjö. 400 ft i hugget och en spöhållare som säckar ihop. Snacka om väckarklocka… Men när vi rensat hela alla spön så släpper den helt plötsligt. Bara att bryta ihop och komma igen.

 

Dag 3 :

04:00 ringer klockan. Dags för revansch och sista dagen på resan. Kanon väder fram till lunch då det börjar regna. Inte ett pet på hela dagen……. Men efter ett antal timmars stirrande och väntande så smäller det.
Samtidigt som jag sover, Anton & Jakob kollar på film så lyckas vi komma i kontakt med fisk. En 7 kgs på riggen som tar med sig två andra spön upp. Linor överallt. En motor som dör 3 ggr samtidigt som vi krånglar som mest. En tratt som trillar i vattnet och ett lock till bensin dunken. När vi äntligen tror att kaoset lugnat ner sig så smäller nästan en spöhållare ner i skallen på mig. Efter många om och men lyckas vi landa en fet fisk på 12 kg och 102 cm.

Film från Singö. arrow-right
Next post

arrow-left Pelagiskt gösfiske.
Previous post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *