TEAM BADRING

En del av Team Illex

Dags igen!

Igår följde jag med Linus till ett hans hemmavatten för lite abborrfiske.  Klockan ringde 04:00 och gårdagens öl gjorde sig snabbt påmind. Lite halvt bakis och trött som aldrig förr orkade jag knappt svara när Linus ringde. Han förklarade att han hade fixat mat och allt jag behövde fixa var kaffe. Fan va gött tänkte jag, något som jag skulle få ångra sen.
Väl framme möttes vi som vanligt av ett väder som var allt annat än vad yr hade sagt. Ett tryck som påväg nedåt, regn, kallt och mulet.

Första spotten hade gett stooor fisk tidigare. Men det var trögt, ingen fisk på lodet och endast några små bröder ville behaga att hugga. Vi byter spot och nästa ställe var en djupkant där vind och sjö ofta ligger på och trycker upp betesfisk. Samma visa där.. ooootroligt trögt. Inte en kontakt och ingen aktivitet på lodet, alls.
Jag börjar bli oroligt, ska denna turen vara precis lika förbannat trög som de fem senaste turerna jag gjort? Denna sjö ska enligt många leverera under hösten.

Vi testar en sista spot där Linus fångat stort tidigare under året. Äntligen! Linus nyper en fisk på första droppen och jag hinner knappt reagera innan jag också krokat en bättre fisk. En dubbel kunde äntligen landas efter ett jävla slit.

 

IMG_3922
42 cm, illex nitro shad 120 sardine

IMG_3934
44 cm illex nitro shad 90 epperlan

Vi nöter på och drar några mindre fiskar, men vi ser riktigt fina fiskar som är uppe jagar ytligt. Dessvärre vill dom inte ta våra beten. Inte pencilbaits, inga cranks.. inget! Linus börjar med maten som han varit så noga med att påpeka att han har fixat. De är någon typ av vildmarks-lunch. Häll i varmt vatten och låt det stå i några minuter. En dos med för mycket curry, ris och kyckling serverades.

Vi nöter på samma stället igen, jag drar ett kast ut mot djupt vatten och säger till Linus att detta kan nog vara hett. PANG!

IMG_3937
46cm illex nitro shad 90 purple clear

Linus är inte sen med att kontra! En riktigt fin borre i färg och form.
IMG_3940
42cm Illex i-shad tail

Vi gör ett sista tag och jag lyckas lobba in en sista fisk!
IMG_3927
46cm Illex nitro shad 90 purple clear, som förövrigt har varit sinnesjukt bra i år!

Tack för dagen, som vi lyckades rädda upp ganska bra ändå Linus. Dessvärre tänker jag inte tacka för maten, fick idag veta att den hade gått ut för 6 månader sen. Dagen har spenderats på toaletten, perfekt när man har som mest att göra.

Storabborre i fallande tryck! arrow-right
Next post

arrow-left Summering av senaste tidens Abborrfiske.
Previous post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *